Doordat nasmeren minder vaak nodig is, levert de nieuwe productserie een kostenbesparing op van soms wel 50 procent

Sneldraaiende elektromotoren, staalfabrieken, continu-gieterijen, heetgasventilatoren en zwaar belaste opslagruimtes in de land- en bosbouw of de bouw – er zijn tal van toepassingsgebieden waar het ene extreem volgt op het andere. Van smeervetten vraagt dat heel wat. Met de nieuwe polyureavetten presenteert smeermiddelexpert Rhenus Lub producten die zijn voorbestemd voor gebruik onder extreme omstandigheden. Deze innovatieve smeervetten van de nieuwste generatie functioneren zelfs in de meest veeleisende omgevingen betrouwbaar en bieden gebruikers maximale proces- en werkzekerheid.

Geen probleem voor de nieuwe polyureavetten van Rhenus Lub:
de extreme omstandigheden waaronder bijvoorbeeld bouwmachines worden gebruikt

Zwaar belastbaar en op termijn kostenbesparend

De polyureavetten van Rhenus Lub zijn ontwikkeld voor alle wals- en glijlagers die blootstaan aan druk- en stootbelasting, en zijn ook bestand tegen extreme invloeden zoals die van hitte, water, stof en vuil. Dit maakt de nieuwe rhenus productfamilie geschikt voor een groot aantal branches (bijv. de staalindustrie, bouw, mijnbouw, land- en bosbouw) en toepassingsgebieden (bijv. gereedschapsmachines en glijlagers). Bovendien kunnen de high-performance-smeervetten goed worden getransporteerd in centrale smeersystemen en zijn ze goed te combineren met vrijwel alle gangbare elastomeren.

Robuust, betrouwbaar en efficiënt: de polyureavetten van Rhenus Lub overtuigen doordat ze vele malen langer gebruikt kunnen worden dan producten die zijn vervaardigd met traditionele verdikkingstechnologieën. Er hoeft veel minder vaak te worden nagesmeerd. Tegelijkertijd zorgen de polyureavetten ervoor dat installatie- en machinedelen langer meegaan. Met mogelijke besparingen van soms wel 50 procent is dat vooral voor de gebruiker economisch buitengewoon aantrekkelijk.

Optimaal voor gebruik in elektromotoren

Polyureavetten onderscheiden zich vooral door hun zeer grote hittebestendigheid. Daardoor zijn deze krachtige producten bij uitstek geschikt voor smering in het hoge temperatuurgebied. Waarom deze voorwaarde zo belangrijk is in de e‑mobiliteit als branche van de toekomst, verklaart Dr. Marco Pfeiffer, hoofd Productmanagement & Distributie Vetten bij Rhenus Lub: „Voor de nieuwste generatie elektrische aandrijvingen zijn steeds hogere toerentallen nodig, die langdurig veel hogere temperaturen genereren dan het geval is bij traditionele verbrandingsmotoren. Dat stelt niet alleen hogere eisen aan de walslagers, maar ook aan de daarin gebruikte smeermiddelen – want deze moeten gewoonlijk een autoleven lang topprestaties leveren.“

Voor de polyureavetten is dat geen probleem. Dankzij hun robuuste formulering zijn deze high-performance-smeervetten uitermate geschikt voor hoge bedrijfstemperaturen en voor langdurig gebruik bij gematigde temperaturen. Hiermee levert Rhenus Lub een belangrijke bijdrage voor alle gebruikers die met succes invulling willen geven aan de mobiliteitstransitie naar elektrische aandrijvingen.

rhenus polyureavetten in een oogopslag

  • Te gebruiken bij grote hitteontwikkeling en onder extreme omgevingscondities zoals bij aanwezigheid van vuil, stof en water
  • Voor wals- en glijlagers die blootstaan aan zware druk- en stootbelasting bij hoge temperaturen
  • Bijzonder efficiënt dankzij veel langere nasmeerintervallen en een langere gebruiksduur
  • Groot technische prestatievermogen: walkstabiel en oxidatie- en waterbestendig